Hrežďovský GULÁŠ FEST 3. ročník: 7. júna 2014

Občiansky výbor v Malých Chlievanoch v spolupráci so Stolnotenisovým klubom  Malé Chlievany, občanmi Malých Chlievan a pod záštitou primátora mesta a Mestského úradu Bánovce nad Bebravou  poriada dňa 7. júna 2014, t.j. v sobotu v areáli Kultúrneho domu v Malých Chlievanoch  tretí ročník majstrovstiev vo varení gulášu s názvom Hrežďovský Guláš Fest.

Občiansky výbor touto cestou pozýva občanov mesta Bánovce nad Bebravou a širokého okolia,  občanov miest a obcí iných okresov a krajov, občanov zo zahraničia, aby sa zapojili do tejto súťaže a svojím umom dokázali navariť majstrovský guláš.

Ďalej Občiansky výbor Malé Chlievany pozýva všetkých občanov, ktorí nebudú súťažiť, na kultúrno spoločenské podujatie spojené s príjemným posedením, podávaním kvalitného gulášu a občerstvenia, prehliadkou jednotlivých družstiev, ktoré budú súťažiť, bohatou tombolou,   s rôznymi atrakciami,   počas celého sobotňajšieho odpoludnia.

Začiatok súťaže, ako aj začiatok podujatia je stanovený na 11,00 hod.

P R O P O Z Í C I E

Hlavný usporiadateľ   : Občiansky výbor Malé Chlievany, STK  M.Chlievany, občania z Malých Chlievan,

Termín a čas konania :            7. júna  2014   od  09,00 hod.,

Miesto konania            : Areál Kultúrneho domu Malé Chlievany,

Záväzné prihlášky       : Do 25. mája 2014 !!! (prihlášky sú na stránke OV Malé Chlievany www.malechlievany.sk -priložený súbor  Prihláska.doc).

Vyplnené prihlášky doručte : Drevenica 69(oproti kul.domu M.Chlievany alebo budova MsÚ,ul. Farská, Bánovce n/B., č.dv. 004: Ing.Znášiková, alebo e-mailom na  adresu: info@malechlievany.sk. B diel s rovnako vyplnenými údajmi ako v A diele si donesiete so sebou v deň súťaže.

Úhrada Štartovného   : V hotovosti pri odovzdaní prihlášky v Drevenici 69 alebo u Ing. Znášikovej, v prípade e-mailového prihlásenia je možná úhrada poštovým poukazom na adresu Ľudovít Znášik, Lipová 2, Bánovce n/B. (v správe  pre   adresáta   uveďte  názov družstva z prihlášky) alebo prevodom na účet  č. 1676276001/5600 (v správe pre prijímateľa uveďte názov družstva z prihlášky).

Losovanie miesta         : Losovanie  a príprava miesta varenia od 09,00 hod do 11,00 hod.

Miesto varenia             : Každé jedno družstvo má samostatne oddelené miesto varenia s vyznačením priestoru (páskou) cca 5x4m, s označením por.č. a názvu družstva.

Zloženie družstva        : Najmenej 3 osoby, najviac 5 osôb.

Štartovné                      : 15.- Eur za jedno družstvo, do termínu záväznej prihlášky,  po  termíne  20.- Eur  za  jedno  družstvo (v prípade neúčasti sa štartovné nevracia).

Rozhodcovia                 : Členovia občianskeho výboru, špičkoví kuchári predsedom špičkový kuchár iného okresu, počet členov 5, predseda 2 hlasy, čestný rozhodca: hlavný hosť Guláš Festu spevák Pavol DRAPÁK.

HLAVNÉ KRITÉRIA VARENIA

–          každé družstvo si prinesie kotlík na varenie gulášu, slnečník proti slnku, resp. dažďu, drevo,

–          varí sa zo všetkých druhov mäsa a ingrediencií, ktoré si družstvo prinesie so sebou  ( organizátor drevo,  mäso  a ani  ingrediencie nezabezpečuje ),

–          stôl a lavicu v sektore družstva zabezpečí organizátor,

–          dva stoly a 4 lavice pred sektor družstva pre sympatizantov zabezpečí organizátor,

–          každé družstvo varí najmenej 5 litrov a najviac 50 litrov gulášu,

–          od 09,00 hod. do 11,00 hod. losovanie a  príprava miesta, ingrediencií,

–          začiatok varenia a samotnej súťaže  11,00 hod.,

–          koniec varenia a odovzdanie vzorky do hodnotenia  16,00 hod.,

–          množstvo vzorky je stanovené na pol litra  misky,

–          UPOZORNENIE:  Do gulášu nie je možné pridávať prinesené vývary!!!,

–          do sektoru varenia jednotlivých družstiev nesmie vstupovať žiadna iná osoba, okrem rozhodcov,

–          po skončení súťaže si družstvá môžu guláš predať -organizátor si vyhradzuje právo, že po skončení podujatia  každé družstvo uvedie svoj priestor, v ktorom súťažilo, do pôvodného stavu,

–          pred vymedzený priestor varenia si súťažiace mužstvo môže pozvať hudobníkov a vytvárať si počas varenia svoj  spoločenský  program.

H O D N O T E N I E

Hodnotenie jednotlivých družstiev bude v dvoch rovinách:

Prvá rovina :  (estetika)

Hodnotiaca komisia bude od 09,00 hod. do 16,00 hod. sledovať a hodnotiť tieto ukazovatele :

–          prípravu miesta varenia,

–          prípravu ingrediencií (mäso, zemiaky, cibuľa a pod.),

–          čistotu a hygienu varenia,

–          priebeh varenia,

–          kultúrny program pri varení,

–          znižovať body , ak sa v sektore varenia budú nachádzať cudzie osoby, alebo nebudú dodržané hlavné kritéria varenia.

Druhá rovina : (kvalita)

Hodnotiaca komisia bude pri odobratí vzoriek od 16,00 hod. hodnotiť samostatne a jednotlivo tieto ukazovatele:

–          celkový vzhľad gulášu, farbu,

–          vôňu,

–          chuť,

–          mäso,

–          zemiaky,

–          zahustenie.

Poznámka: Pre objektívnosť hodnotenia kvality bude zabezpečené, že hodnotiaca komisia nebude pri hodnotení jednotlivých vzoriek vedieť, ktorého družstva guláš práve hodnotí.

VYHODNOTENIE

Vyhodnotenie bude prebiehať taktiež v dvoch rovinách.

Rovina estetiky: celkovo budú vyhlásení prví traja, ktorí dostanú vecné ceny a  víťaz  50.-Eur

Rovina kvality : celkovo budú vyhodnotení všetci účastníci, teda bude stanovené poradie všetkých družstiev. Prví traja dostanú vecné ceny a víťaz bude odmenený čiastkou 100.- Eur. Prví traja budú mať právo výberu miesta varenia v štvrtom ročníku      Hrežďovský Guláš fest  2015.

Prihláška HGF